Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Οι 12 ομάδες της τελικής φάσης σχηματίζουν, κατόπιν κλήρωσης, τρεις ομίλους που έκαστος αποτελείται από τέσσερις ομάδες. Κάθε ομάδα δίνει τρεις αγώνες, αντιμετωπίζοντας τις υπόλοιπες τρεις του ομίλου της. Η διάρκεια των αγώνων αυτών είναι ογδόντα (80) λεπτά.  Μεταξύ κάθε αγώνα μεσολαβεί μία ημέρα ανάπαυσης για όλες τις ομάδες. Μετά την ολοκλήρωση των τριών αγώνων που δίνουν όλες οι ομάδες προκύπτει η τελική βαθμολογία των τριών ομίλων. Οι τρεις ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο και η καλύτερη δεύτερη ομάδα και των τριών ομίλων προκρίνονται στα ημιτελικά. Οι δύο ημιτελικοί προκύπτουν κατόπιν κλήρωσης από τις τέσσερις ομάδες που έχουν προκριθεί. Οι ημιτελικοί και ο τελικός έχουν διάρκεια ενενήντα (90) λεπτά και αν το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο ακολουθεί παράταση συνολικής διάρκειας τριάντα (30) λεπτών (δύο ημίχρονα των 15 λεπτών) και αν το αποτέλεσμα εξακολουθεί να είναι ισόπαλο μετά το τέλος της παράτασης  ακολουθούν χτυπήματα πέναλτι
            Για την ισοβαθμία στους ομίλους και την τελική βαθμολογική κατάταξη στον όμιλο ισχύουν κατά σειρά τα εξής κριτήρια: 1) Βαθμοί στους μεταξύ τους αγώνες 2) συνολικός συντελεστής τερμάτων (επίθεση – άμυνα) από τους τρεις αγώνες του ομίλου 3) καλύτερη επίθεση συνολικά στους τρεις αγώνες του ομίλου 4) κλήρωση. Για την ανάδειξη της καλύτερης δεύτερης ομάδας από τις δεύτερες των τριών ομίλων ισχύουν κατά σειρά τα εξής κριτήρια: 1) σύνολο βαθμών από τους τρεις αγώνες του ομίλου 2) συνολικός συντελεστής τερμάτων (επίθεση – άμυνα) από τους τρεις αγώνες του ομίλου 3) καλύτερη επίθεση συνολικά στους τρεις αγώνες του ομίλου 4) κλήρωση.

Για τον καθορισμό των γηπέδων της τελικής φάσης διενεργείται κλήρωση, από την οποία εξαιρείται ο Διοργανωτής Σύλλογος, η ομάδα του οποίου θα αγωνίζεται σε γήπεδο της προτίμησης της, λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων των ποδοσφαιριστών και μελών της για την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή της φάσης αυτής.
Οι αγώνες της τελικής φάσης θα έχουν χρονική διάρκεια:
-80 λεπτά οι δύο πρώτοι (αγώνες ομίλου),
-80 λεπτά οι προημιτελικοί με παράταση 20 λεπτών (δύο ημίχρονα των 10 λεπτών) αν το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο και
-90 λεπτά οι ημιτελικοί και ο τελικός με παράταση 30 λεπτών (δύο ημίχρονα των 15 λεπτών) αν το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο.
Στους προημιτελικούς, ημιτελικούς, τελικό, αν το αποτέλεσμα είναι ισόπαλο και μετά την παράταση ακολουθούν εκτελέσεις πέναλτι

*Η παρ. 1γ και η παρ. 1ε του άρθρου 9 προστέθηκαν στη συνδιάσκεψη των Σερρών την 09.07.2004
*Το άρθρο 9 τροποποιήθηκε στη συνδιάσκεψη της Έδεσσας την 08.11.2008 και ως προς τα δύο τελευταία εδάφια (διάρκεια αγώνων) στις συνδιασκέψεις της Αθήνας την 14.01.2012 και 07.07.2012, του Ρεθύμνου την 06.07.2013 και του Βόλου την 04.10.2014.


Η επιλογή του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος ανήκει αποκλειστικά στο Διοργανωτή Σύλλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: