Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ (ο ασυμβίβαστος της προπονητικής)

Κατά την παραμονή μας στην όμορφη πόλη της Βέροιας είχαμε τη χαρά να γνωρίσουμε από κοντά ένα μεγάλο προπονητή αλλά κυρίως άνθρωπο, το Γιώργο Χατζάρα. Άνθρωπος προσιτός, συζητήσιμος, ευδιάθετος και πάνω απ' όλα γνώστης του ποδοσφαίρου. Μας συνόδευσε κατά την παραμονή μας στη Βέροια και την παραμονή και την ημέρα του αγώνα και αποκομίσαμε πολλά από τις συζητήσεις μαζί του. Τέλος, είχαμε και την αύρα του για τον αγώνα... 

Ο Γιώργος Χατζάρας είναι Έλληνας πρώην ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής ποδοσφαίρου. Υπήρξε παίκτης της Βέροιας και του Άρη Θεσσαλονίκης.
Μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας, αρχικά εργάστηκε ως υπάλληλος της ΔΕΗ αλλά στη συνέχεια έγινε προπονητής και την περίοδο 1997-98 έφθασε με τον Αετό Σκύδρας έως τη Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Ντεμπούτο στην Α΄ Εθνική ως προπονητής έκανε την επόμενη σεζόν (1998-99), με την ομάδα της Βέροιας.
Στη συνέχεια ανέλαβε το Αιγάλεω στη Γ΄ Εθνική, το οποίο οδήγησε σε διαδοχικές ανόδους σε Β΄ και Α΄ Εθνική το 2001. Το 2003 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας ενώ το 2004, κατά το πέμπτο συνεχόμενο χρόνο παραμονής του στο «Σίτυ» εξασφάλισε την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Εκείνα τα χρόνια ισχυρός άνδρας του Αιγάλεω ήταν ο Θωμάς Μητρόπουλος, που είχε μεγάλη δύναμη ως παράγοντας.
Το 2004 βρέθηκε με μεγάλες προσδοκίες στον πάγκο του Άρη, αν και είχε δηλώσει πως σκόπευε να ξεκουρασθεί. Τα πολλά διοικητικά όμως προβλήματα που αντιμετώπιζε ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης δεν του επέτρεψαν να παρουσιάσει έργο ανάλογο με εκείνο που είχε δείξει στο Αιγάλεω.
Την περίοδο 2006 επέστρεψε στο «Σίτυ», ενώ το 2007 ανέλαβε τον Π.Α.Σ. Γιάννινα.
Ως τεχνικός θεωρείται ιδιαίτερα εργατικός, με πίστη στα νέα παιδιά τα οποία προωθεί στις ομάδες που δουλεύει. Γνωστές είναι επίσης και κάποιες «ατάκες» του..



Δεν υπάρχουν σχόλια: