Δευτέρα, 18 Απριλίου 2016

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ - ΣΧΟΛΙΑ by Roido

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Α΄  ΟΜΙΛΟΣ 


1η   ΑΓΩΝ.
6η    ΑΓΩΝ.ΝΟΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – SUI GENERIS ΑΘΗΝΩΝ
2-7
0-4
Δ.Σ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ – Δ.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
1-1

ΣΟΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΡΕΠΟ

2η   ΑΓΩΝ.
7η   ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΝΟΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
1-1

SUI GENERIS ΑΘΗΝΩΝ – ΣΟΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
2-5

Δ.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ – ΡΕΠΟ

3η    ΑΓΩΝ.
8η   ΑΓΩΝ.ΣΟΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – Δ.Σ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
6-1

ΝΟΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – Δ.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
2-1

SUI GENERIS ΑΘΗΝΩΝ – ΡΕΠΟ

4η    ΑΓΩΝ.
9η    ΑΓΩΝ.ΝΟΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΣΟΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
1-5

Δ.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - SUI GENERIS ΑΘΗΝΩΝ
1-2

Δ.Σ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΡΕΠΟ

5η    ΑΓΩΝ.
10η   ΑΓΩΝ.SUI GENERIS ΑΘΗΝΩΝ – Δ.Σ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
2-1

ΣΟΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – Δ.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
3-0

ΝΟΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΡΕΠΟΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Α΄ ΟΜΙΛΟΥ

Α/Α
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
ΝΙΚΕΣ
ΙΣΟΠΑΛ.
ΗΤΤΕΣ
1
ΣΟΛΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
4
12
19-4
4
0
0
2
SUI GENERIS ΑΘΗΝΩΝ
5
12
17-9
4
0
1
3
ΝΟΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
5
4
6-18
1
1
3
4
Δ.Σ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ
4
2
4-10
0
2
2
5
Δ.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
4
1
3-8
0
1
3
6

ΤΡΙΤΟΣ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΤΕΤΑΡΤΟ
ΣΥΝΟΛΟ
ΑΓΩΝΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ
 ΒΑΘΜΩΝ
ΤΕΡΜΑΤΑ ΜΕ 1Ο , 2Ο ΚΑΙ 4ΟΝΟΜΟΣ ΑΘΗΝ
0
0
1
4
1
4-17

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

      Το Σαββατο – Κύριακο 16/17-4-2016 δεν έγινε κανένας αγώνας για τον όμιλο αυτό, έτσι η βαθμολογία παρέμεινε αμετάβλητη.     
      Η ομάδα του ΣΟΛΩΝΑ ΑΘΗΝΩΝ ήταν εξ αρχής το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης και φρόντισε να το αποδείξει  και εντός γηπέδων έχοντας το απόλυτο των βαθμών σε τέσσερις αγώνες και μάλιστα με σκορ που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση, τυπικά της χρειάζονται δύο βαθμοί ακόμη.
      Την δεύτερη θέση στον όμιλο αυτό φαίνεται  ότι θα την καταλάβει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η νεοσύστατη ομάδα SUI GENERIS ΑΘΗΝΩΝ  αφού έχει κάνει δύο νίκες, και μάλιστα με μεγάλα σκορ, επί της ομάδας του ΝΟΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ που πέρσι είχε κάνει την έκπληξη και ήταν στα τελικά της Δράμας, ενώ έχει περάσει με νίκη και από την  έδρα του ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
      Για την τρίτη θέση θα παλέψουν όλες οι υπόλοιπες ομάδες του ομίλου:
α) Η ομάδα του ΝΟΜΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, που μέχρι στιγμής είναι μάλλον η αρνητική έκπληξη του ομίλου, δεδομένης της παρουσίας της στην τελική φάση της Δράμας πέρσι, όπου μάλιστα είχε καλές εμφανίσεις. Κι ενώ περιμέναμε να παλέψει με την ομάδα SUI GENERIS ΑΘΗΝΩΝ  και το ΗΡΑΚΛΕΙΟ για τη δεύτερη θέση τελικά και στα δύο παιχνίδια με την άλλη Αθηναϊκή ομάδα παραδόθηκε αμαχητί. Έχει στην έδρα της το ΡΕΘΥΜΝΟ κι εκτός έδρας το ΗΡΑΚΛΕΙΟ, στον αγώνα που πιθανότατα θα κρίνει και την τρίτη θέση.
β) Η ομάδα του ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  δεν καταφέρνει ούτε και φέτος να διεκδικήσει μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις που οδηγούν απευθείας στα τελικά της Χαλκίδας, μπορεί όμως να πάρει την τρίτη θέση του ομίλου αν κερδίσει στην έδρα του τις άλλες δύο ομάδες που διεκδικούν τη θέση αυτή, το ΡΕΘΥΜΝΟ και τη ΝΟΜΟΣ.
γ) Η συμπαθής ομάδα του ΡΕΘΥΜΝΟΥ μειονεκτεί  στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης αφού εντός έδρας αντιμετωπίζει τις δύο πρώτες ομάδες του ομίλου ενώ τους βασικούς αντιπάλους της για την διεκδίκηση της τρίτης θέσης τους έχει μακριά από το γήπεδό της.
      Πάντως θεωρούμε ότι ο τρίτος του ομίλου αυτού σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσει να πάρει την θέση του καλύτερου τρίτου όλων των ομίλων και το εισιτήριο για την τελική φάση της Χαλκίδας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Β΄  ΟΜΙΛΟΣ 


1η   ΑΓΩΝ.
6η    ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
0-5
0-5
Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Δ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ
2-0 λ.μ.
2-0 α.α.
ΔΡΑΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – ΡΕΠΟ

2η   ΑΓΩΝ.
7η   ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – Δ.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
5-1
1-2
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΔΡΑΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
2-2
2-0
Δ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ – ΡΕΠΟ

3η    ΑΓΩΝ.
8η   ΑΓΩΝ.ΔΡΑΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
0-0

Δ.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – Δ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ
2-0 λ.μ.

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΡΕΠΟ

4η    ΑΓΩΝ.
9η    ΑΓΩΝ.ΔΡΑΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ – Δ.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
2-0

Δ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ – ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
0-2 λ.μ.

Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΡΕΠΟ

5η    ΑΓΩΝ.
10η   ΑΓΩΝ.ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
4-2

Δ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ – ΔΡΑΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
0-2 α.α.

Δ.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΡΕΠΟΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Β΄ ΟΜΙΛΟΥ

Α/Α
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
ΝΙΚΕΣ
ΙΣΟΠΑΛ.
ΗΤΤΕΣ
1
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
6
16
20-4
5
1
0
2
Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
6
10
12-7
3
1
2
3
ΔΡΑΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
5
8
6-4
2
2
1
4
Δ.Σ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
6
6
5-18
2
0
4
5
Δ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ
5
-3
0-10
0
0
5
6
ΤΡΙΤΟΣ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΤΕΤΑΡΤΟ
ΣΥΝΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΩΝ
ΤΕΡΜΑΤΑ ΜΕ 1Ο , 2Ο ΚΑΙ 4ΟΔΡΑΚΩΝ
1
1
3
4
5
4-4

Σ.Σ.: 1) Όπου λ.μ. = λόγω μηδενισμού.
                Όπου α.α. = άνευ αγώνος
2) Η ομάδα του Δ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα με απόφαση της Οργανωτικής Επιτροπής, σύμφωνα με το άρθρο 7 του Κανονισμού του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Δικηγορικών Συλλόγων, κατόπιν ενστάσεως του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ  ΑΘΗΝΩΝ για  αντικανονική συμμετοχή ποδοσφαιριστή της στον μεταξύ τους αγώνα, ο οποίος είχε αγωνιστεί και στους προηγούμενους αγώνες της ομάδας του Δ.Σ. ΠΥΡΓΟΥ, για τον οποίο εκδόθηκε δελτίο αθλητικής ιδιότητας  μετά από δόλια ενέργεια, όπως κρίθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή.
Έτσι χάνει όλους τους αγώνες που είχε παίξει μέχρι τότε με σκορ 0-2 (άρθρα 7 και 20 του Κανονισμού) κι επιπλέον της αφαιρείται και 1 βαθμός για κάθε αγώνα που συμμετείχε ο ποδοσφαιριστής.
Επίσης όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια της από την αγωνιστική που αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα μέχρι το τέλος των αγώνων του ομίλου κατακυρώνονται στους αντιπάλους της με σκορ 2-0.
ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

      Την  έβδομη αγωνιστική  είχαμε στον όμιλο αυτό τη μεγάλη νίκη του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΑΘΗΝΩΝ επί του ΔΡΑΚΟΝΤΑ ΑΘΗΝΩΝ  με σκορ 2-0 και τη μεγάλη έκπληξη αφού η ομάδα της ΤΡΙΠΟΛΗΣ κατάφερε να νικήσει την ΚΑΛΑΜΑΤΑ με σκορ 2-1 κι έκανε ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθειά της να καταλάβει την δεύτερη θέση του ομίλου.   
      Ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ χάρη στη νίκη του αυτή παίρνει και μαθηματικά την πρώτη θέση του δευτέρου ομίλου, αφού θα της προστεθούν και οι τρεις βαθμοί του αγώνα με τον ΠΥΡΓΟ, που έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα, την 9η αγωνιστική, κι έγινε έτσι η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε και τυπικά την πρόκριση στην τελική φάση της ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
      Για τη δεύτερη θέση θα γίνει μάχη ανάμεσα στον ΔΡΑΚΟΝΤΑ και την ΚΑΛΑΜΑΤΑ με την ομάδα της Μεσσηνίας να παίζει τα δύο τελευταία και καθοριστικά παιχνίδια, με ΔΡΑΚΟΝΤΑ και ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ, στην έδρα της. Εάν κερδίσει τον ΔΡΑΚΟΝΤΑ την τελευταία αγωνιστική θέλει μόνο ένα βαθμό στον αγώνα με τον ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ. Εάν το παιχνίδι λήξει ισόπαλο ή κερδίσει ο ΔΡΑΚΩΝ λογικά είναι αυτός που εξασφαλίζει τη δεύτερη θέση αφού έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας την ομάδα της ΤΡΙΠΟΛΗΣ. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πόσο καθοριστική ήταν η ήττα της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ στην ΤΡΙΠΟΛΗ.
      Πάντως πριν την έναρξη των αγώνων του ομίλου αυτού θεωρούσαμε τον ΔΡΑΚΟΝΤΑ ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης κι ότι για τη δεύτερη θέση θα πάλευαν οι ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ και ΠΥΡΓΟΣ. Τελικά ο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ παρουσιάστηκε ανώτερος του αναμενομένου και δίκαια παίρνει την πρώτη θέση ενώ ο ΔΡΑΚΩΝ σίγουρα δεν βρίσκεται στην ίδια καλή κατάσταση με τα προηγούμενα χρόνια και θα πρέπει να δώσει μάχη με την πάντα πολύ καλή και αξιόμαχη ομάδα της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ για τη δεύτερη θέση.  
      Την τέταρτη θέση, η οποία έχει κι αυτή καθοριστική σημασία πλέον στους ομίλους για τον καλύτερο τρίτο όλων των ομίλων, παίρνει  λογικά η ομάδα της ΤΡΙΠΟΛΗΣ εκτός κι αν ο ΔΡΑΚΩΝ κάνει δύο ήττες στις επόμενες δύο αγωνιστικές, κάτι που δεν φαίνεται πιθανό, αλλά στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις.
      Θεωρούμε ότι μετά την ήττα της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ στην Τρίπολη ο τρίτος και του ομίλου αυτού δύσκολα θα μπορέσει να πάρει την θέση του καλύτερου τρίτου όλων των ομίλων.

  


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Γ΄  ΟΜΙΛΟΣ 


1η   ΑΓΩΝ.
6η    ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Δ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ
5-0

Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ – Δ.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
3-3

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ – Δ.Σ. ΞΑΝΘΗΣ
2-0
2η   ΑΓΩΝ.
7η   ΑΓΩΝ.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ – Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1-0

Δ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ – Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ
5-1

Δ.Σ. ΞΑΝΘΗΣ – Δ.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
2-1
3η    ΑΓΩΝ.
8η   ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ
0-4

Δ.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – Δ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ
5-1

Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Δ.Σ. ΞΑΝΘΗΣ
3-1
4η    ΑΓΩΝ.
9η    ΑΓΩΝ.ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ – Δ.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
2-1

Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ – Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ
5-0

Δ.Σ. ΞΑΝΘΗΣ – Δ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ
6-1
5η    ΑΓΩΝ.
10η   ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ – ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ
1-1

Δ.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
0-1

Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ – Δ.Σ. ΞΑΝΘΗΣ
1-6


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Γ΄ ΟΜΙΛΟΥ

Α/Α
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
ΝΙΚΕΣ
ΙΣΟΠΑΛ.
ΗΤΤΕΣ
1
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΘΕΣ/ΚΗΣ
5
13
10-2
4
1
0
2
Δ.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
5
12
14-2
4
0
1
3
Δ.Σ. ΞΑΝΘΗΣ
5
9
15-8
3
0
2
4
Δ.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
5
4
10-9
1
1
3
5
Δ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ
5
4
8-18
1
1
3
6
Δ.Σ. ΚΑΒΑΛΑΣ
5
1
5-23
0
1
4


ΤΡΙΤΟΣ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΤΕΤΑΡΤΟ
ΣΥΝΟΛΟ
ΑΓΩΝΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΩΝ
ΤΕΡΜΑΤΑ ΜΕ 1Ο , 2Ο ΚΑΙ 4ΟΞΑΝΘΗ
0
0
3
3
3
3-6

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

      Στον τρίτο όμιλο, που έχει μείνει σημαντικά πίσω όσον αφορά το αγωνιστικό του πρόγραμμα, αφού το πρώτο παιχνίδι του για τον δεύτερο γύρο γίνεται μόλις σήμερα (ΚΟΖΑΝΗ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ), το  Σαββατο – Κύριακο 16/17-4-2016 δεν έγινε κανένας αγώνας.  Την Τρίτη (19.4.2016), κι αφού διεξαχθεί σήμερα (18.4.2016) το παιχνίδι ΚΟΖΑΝΗ - ΙΩΑΝΝΙΝΑ θα σας ενημερώσουμε εκ νέου για την κατάσταση στον όμιλο αυτό.
      Μάχη φαίνεται ότι θα γίνει για την κατάκτηση των δύο προνομιούχων θέσεων ανάμεσα στον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, τα ΙΩΑΝΝΙΝΑ και την ισχυρή φέτος, όπως λένε οι πληροφορίες μας, ΞΑΝΘΗ, η οποία έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία κατά τέσσερις βαθμούς από τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ και τρεις από τα ΙΩΑΝΝΙΝΑ, αλλά αντιμετωπίζει και τις δύο αυτές ομάδες στην έδρα της στον δεύτερο γύρο.
      Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη θέση του ομίλου, φαίνεται να έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα αφού στον δεύτερο γύρο αντιμετωπίζει τους άλλους δύο  συνδιεκδικητές των δύο πρώτων θέσεων (ΙΩΑΝΝΙΝΑ, ΞΑΝΘΗ) εκτός έδρας κι ίσως στη μάχη αυτή του στοιχίσει η «γκέλα» στην ΚΟΖΑΝΗ, όμως δεν πρέπει να υποτιμάμε την καρδιά του πολυνίκη του θεσμού.
      Η πάντα ισχυρή ομάδα των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ θεωρητικά έχει πιο βατό πρόγραμμα και πιστεύουμε ότι θα καταλάβει μία από τις δύο πρώτες θέσεις αφού έχοντας περάσει με νίκη από την έδρα της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ και χάσει από τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ στη Θεσσαλονίκη αντιμετωπίζει εκτός έδρας την ΞΑΝΘΗ, με πλεονέκτημα τη νίκη στον πρώτο αγώνα τους με δύο γκολ διαφορά (με σκορ 3-1), σε πιθανή ισοβαθμία τους.
      Η δυνατή όχι μόνο φέτος αλλά και τα προηγούμενα χρόνια ομάδα της ΞΑΝΘΗΣ διεκδικεί επ’ ίσοις όροις μία από τις δύο προνομιούχες θέσεις του ομίλου αφού αντιμετωπίζει εντός έδρας τα ΙΩΑΝΝΙΝΑ και τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, τον οποίο πέρσι είχε κερδίσει στην έδρα της 2-0. Μειονέκτημα γι’ αυτή ότι   έχασε και τα δύο εκτός έδρας παιχνίδια με τις αντιπάλους της με δύο γκολ διαφορά.
      Η ομάδα της ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ,  που επανήλθε στο θεσμό μετά από απουσία ενός έτους, φαίνεται αρκετά δυνατή αφού δεν έχει χάσει κανένα παιχνίδι με περισσότερα από ένα γκολ διαφορά, αντιμετωπίζοντας μάλιστα εκτός έδρας την ΞΑΝΘΗ και τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, κι έχοντας μέχρι στιγμής θετικό πρόσημο στα συνολικά γκολ (10-9).   Λογικά θα πάρει την τέταρτη θέση του ομίλου μπροστά από την πάντα μαχητική ομάδα της ΚΟΖΑΝΗΣ, που την κέρδισε εντός έδρας με σκορ 5-1, η οποία  όμως έκανε την έκπληξη του ομίλου στερώντας δύο βαθμούς από τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ στη μάχη για την πρώτη θέση.
      Η ομάδα της ΚΟΖΑΝΗΣ έχοντας μία νίκη με την ΚΑΒΑΛΑ κι άλλον έναν βαθμό, στη μεγάλη έκπληξη του ομίλου, με τον ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ 1-1, θα διεκδικήσει την τέταρτη θέση του ομίλου από την ΚΑΤΕΡΙΝΗ, την οποία αντιμετωπίζει στην έδρα της έχοντας όμως χάσει εκτός έδρας με μεγάλη διαφορά γκολ  (1-5). Στα αξιοπερίεργα ότι και οι τρεις ήττες της είναι με μεγάλα σκορ (0-5, 1-5, 1-6) όπως όμως και η μοναδική της νίκη (5-1).
      Η φιλότιμη ομάδα της ΚΑΒΑΛΑΣ δίνει κι αυτή τη δική της μάχη για να αποφύγει την τελευταία θέση του ομίλου έχοντας αποσπάσει ισοπαλία από την ΚΑΤΕΡΙΝΗ αλλά χάσει όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια με μεγάλα σκορ.  Δύσκολα θα πετύχει κάτι καλύτερο από την έκτη θέση του ομίλου.
      Λογικά η τρίτη ομάδα του ομίλου αυτού θα είναι μία από εκείνες που θα διεκδικήσουν την θέση του καλύτερου τρίτου όλων των ομίλων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Δ΄  ΟΜΙΛΟΣ 


1η   ΑΓΩΝ.
6η    ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ – Δ.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
3-1
2-1
Δ.Σ. ΒΟΛΟΥ – Δ.Σ. ΒΕΡΟΙΑΣ
3-1
3-1
Δ.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ – Δ.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
1-5
2-42η   ΑΓΩΝ.
7η   ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ – Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
0-1
3-5
Δ.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – Δ.Σ. ΒΟΛΟΥ
1-2

Δ.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – Δ.Σ. ΒΕΡΟΙΑΣ
3-0
0-2 α.α.3η    ΑΓΩΝ.
8η   ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΒΟΛΟΥ – Δ.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
5-1

Δ.Σ. ΒΕΡΟΙΑΣ – Δ.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
0-2

Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ – Δ.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
2-0
4η    ΑΓΩΝ.
9η    ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ – Δ.Σ. ΒΕΡΟΙΑΣ


Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ – Δ.Σ. ΒΟΛΟΥ
0-1

Δ.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ – Δ.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
4-0
5η    ΑΓΩΝ.
10η   ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ – Δ.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
5-0

Δ.Σ. ΒΕΡΟΙΑΣ – Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
0-2

Δ.Σ. ΒΟΛΟΥ – Δ.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
4-5


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Δ΄ ΟΜΙΛΟΥ

Α/Α
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
ΝΙΚΕΣ
ΙΣΟΠΑΛ.
ΗΤΤΕΣ
1
Δ.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
7
18
15-6
6
0
1
2
Δ.Σ. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
7
18
23-9
6
0
1
3
Δ.Σ. ΒΟΛΟΥ
6
15
18-9
5
0
1
4
Δ.Σ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
6
6
10-11
2
0
4
5
Δ.Σ. ΒΕΡΟΙΑΣ
6
0
2-15
0
0
6
6
Δ.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
6
0
7-25
0
0
6


ΤΡΙΤΟΣ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΤΕΤΑΡΤΟ
ΣΥΝΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΩΝ
ΤΕΡΜΑΤΑ ΜΕ 1Ο , 2Ο ΚΑΙ 4ΟΒΟΛΟΣ
3
0
3
3
6
7-6

Σ.Σ.:  1)  Όπου α.α. = άνευ αγώνοςΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

      Στον τέταρτο όμιλο, για την έβδομη αγωνιστική, η ομάδα του ΑΓΡΙΝΙΟΥ, παρά τις πολλές απουσίες της λόγω τραυματισμών, νίκησε την αξιόμαχη ΚΕΡΚΥΡΑ, που επίσης είχε σημαντικές ελλείψεις παικτών της λόγω τραυματισμών, με σκορ 5-3. Το ΑΓΡΙΝΙΟ προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο και 4-1 στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όμως στη συνέχεια η ομάδα της ΚΕΡΚΥΡΑΣ, εκμεταλλευόμενη και τους νέους τραυματισμούς των παικτών της αντιπάλου ομάδας  (Υφαντής, Τηλιγάδας, Καμμένος Γιάννης) που αγωνίστηκαν, αν και δεν ήταν έτοιμοι, επανερχόμενοι από τραυματισμούς, κατάφερε να μειώσει το σκορ σε 4-3, έχοντας μάλιστα και δοκάρι, αλλά στα τελευταία λεπτά η ομάδα του ΑΓΡΙΝΙΟΥ πέτυχε το 5-3, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.  Στον επόμενο αγώνα η ομάδα του ΑΓΡΙΝΙΟΥ αντιμετωπίζει εκτός έδρας, σε καθοριστικό αγώνα για την τύχη των δύο πρώτων θέσεων του ομίλου, την ομάδα των ΤΡΙΚΑΛΩΝ, προτίθεται όμως να ζητήσει αναβολή του αγώνα, ασκώντας για πρώτη φορά φέτος το σχετικό δικαίωμά της, αφ’ ενός μεν για λόγους ανωτέρας βίας, αφού λόγω των πολλών τραυματισμών της, εννέα συνολικά, (Κοτρότσος Νίκος, Γιάκος, Γκρίζης, Καμμένος Γιάννης, Παλασκώνης, Παλιούρας, Ραγιάς, Τηλιγάδας, Υφαντής), αδυνατεί να συγκροτήσει πλέον ενδεκάδα, αφ’ ετέρου δε διότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρθεί απόφαση από την Οργανωτική Επιτροπή επί της αίτησης ανάκλησης δελτίου που έχει υποβάλει κι επίσημα από την 12.4.2016, για τον ποδοσφαιριστή της ομάδας των ΤΡΙΚΑΛΩΝ Χρήστου Μπαμπούρη, για τον οποίο θεωρεί ότι δεν έχει δικαίωμα να αγωνίζεται στο πρωτάθλημα, κι επί της οποίας (αιτήσεως) δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση, μέχρι στιγμής, από την Οργανωτική Επιτροπή. 
      Τα ΤΡΙΚΑΛΑ πήραν ξεκούραστα τους τρεις βαθμούς και με σκορ 2-0, αφού η ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ, αν και αγωνίζονταν στο γήπεδό της, δήλωσε αδυναμία να συγκροτήσει ενδεκάδα, παραιτούμενη από τον αγώνα αυτό, όπως μας ενημέρωσε ο εκπρόσωπός της Γιάννης Μάρτος.
      Το τρίτο παιχνίδι του ομίλου, ανάμεσα στον ΒΟΛΟ και τα ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ, αναβλήθηκε για το άμεσο μέλλον, αφού οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν κοινά αποδεκτή ημερομηνία για τη διεξαγωγή του.
      Στον όμιλο αυτό, που είναι και ο μοναδικός στον οποίο συμμετέχουν τρεις από τις ομάδες  που πέρσι είχαν προκριθεί στην τελική φάση της Δράμας, και εκ του λόγου αυτού και μόνο, ήταν εκ προϊμίου αμφίρροπος, γεγονός που αποδείχθηκε και στην πράξη, γίνεται μάχη για την κατάκτηση των δύο προνομιούχων θέσεων ανάμεσα σε ΑΓΡΙΝΙΟ, ΒΟΛΟ και ΤΡΙΚΑΛΑ.
      Η ομάδα του ΑΓΡΙΝΙΟΥ, που έχει εκδηλώσει την επιθυμία και ευελπιστεί να αναλάβει το έτος 2017 τη διοργάνωση του πρωταθλήματος, φαίνεται να έχει το πιο δύσκολο πρόγραμμα αφού έχει να αγωνιστεί εκτός έδρας με τα ΤΡΙΚΑΛΑ και τον ΒΟΛΟ, ενώ αντιμετωπίζει τη φετινή χρονιά πολλά και σοβαρά προβλήματα τραυματισμών βασικών παικτών της. Όμως, από τη στιγμή που, σ’ ένα καθοριστικό παιχνίδι, απέδρασε με τη νίκη από την πολύ δύσκολη έδρα των ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ τα πάντα είναι ανοιχτά στον όμιλο.
      Σε καλύτερη μοίρα από τους άλλους διεκδικητές των δύο θέσεων βρίσκονται τα ΤΡΙΚΑΛΑ αφού αντιμετωπίζουν και τους δύο στο γήπεδό τους ενώ η ομάδα του ΒΟΛΟΥ έχει το ΑΓΡΙΝΙΟ στην έδρα του και τα ΤΡΙΚΑΛΑ εκτός έδρας. Όλα δείχνουν ότι η μάχη για την κατάκτηση των δύο πρώτων θέσεων θα είναι ανοιχτή μέχρι την τελευταία αγωνιστική.
      Η τέταρτη θέση ανήκει σίγουρα στην αξιόμαχη και δυσκολοκατάβλητη ομάδα των ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ που θεωρούμε ότι αν βρίσκονταν σε άλλο, πιο βατό όμιλο, ίσως να διεκδικούσε και την πρόκρισή της στην τελική φάση. Παρά το περιορισμένο της ρόστερ είναι από τις πιο συνεπείς ομάδες του θεσμού και, όπως λέει κι ο τίτλος της ιστοσελίδας της, ποτέ δεν τα παρατάει.
      Η φιλότιμη ΚΕΡΚΥΡΑ έχει ανεβάσει αισθητά την απόδοσή της σε σχέση με την περσινή χρονιά κι έφτασε τρεις φορές μια ανάσα από το να κάνει την έκπληξη στον όμιλο (με ΑΓΡΙΝΙΟ 0-1 εντός, με ΤΡΙΚΑΛΑ 2-4 εκτός και πάλι με ΑΓΡΙΝΙΟ 3-5 εκτός) αλλά δεν τα κατάφερε. Συγκινητική η προσπάθειά της να κατέβει σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου αν και αντιμετωπίζει κι αυτή σημαντικά προβλήματα τραυματισμών.
      Η ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ, που πέρσι έφτασε μια ανάσα από την πρόκριση στην τελική φάση της Δράμας, αλλά την τελευταία αγωνιστική δεν μπόρεσε να πετύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα στον εντός έδρας αγώνα της με την ΕΔΕΣΣΑ, φέτος φάνηκε κατώτερη των προσδοκιών αφού, αν και πάλεψε όλα τα παιχνίδια που έδωσε, σε ορισμένα από τα οποία μάλιστα αδικήθηκε κατάφωρα από τη διαιτησία, δεν κατάφερε να πάρει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, ενώ εκκρεμεί ακόμη ο αγώνας της του πρώτου γύρου με τον άλλο ουραγό του ομίλου, την ομάδα της ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Την αγωνιστική αυτή, λόγω αδυναμίας συγκρότησης ενδεκάδας,  εξ αιτίας τραυματισμών και αποβολής ποδοσφαιριστή της την προηγούμενη αγωνιστική στον αγώνα με τον ΒΟΛΟ, παραιτήθηκε από τον εντός έδρας αγώνα με τα ΤΡΙΚΑΛΑ και το ερώτημα είναι αν θα μπορέσει να ανασυγκροτηθεί προκειμένου να συμμετάσχει στα εναπομείναντα παιχνίδια της στον όμιλο, κάτι που φαντάζει δύσκολο αυτή τη στιγμή.
      Είναι βέβαιο ότι η τρίτη ομάδα του ομίλου αυτού θα είναι μία από εκείνες που θα διεκδικήσουν την θέση του καλύτερου τρίτου όλων των ομίλων.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

Ε΄  ΟΜΙΛΟΣ  


1η   ΑΓΩΝ.
6η    ΑΓΩΝ.ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ/ΜΕΓΑΣ ΑΛ – Δ.Σ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΡΑΜΑΣ
2-0 α.α.

Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ – Δ.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ
0-0
4-2
Δ.Σ. ΡΟΔΟΥ – ΡΕΠΟ

2η   ΑΓΩΝ.
7η   ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ – ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ/ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
0-0
1-5
Δ.Σ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΡΑΜΑΣ – Δ.Σ. ΡΟΔΟΥ
1-0

Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ – ΡΕΠΟ

3η    ΑΓΩΝ.
8η   ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΡΟΔΟΥ – Δ.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ

0-1
ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ/ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ
4-1

Δ.Σ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΡΑΜΑΣ – ΡΕΠΟ

4η    ΑΓΩΝ.
9η    ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΡΟΔΟΥ – ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ/ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

0-1
Δ.Σ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΡΑΜΑΣ – Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ
3-3

Δ.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ – ΡΕΠΟ

5η    ΑΓΩΝ.
10η   ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ – Δ.Σ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΡΑΜΑΣ
2-1

Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ – Δ.Σ. ΡΟΔΟΥ


ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ/ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ - ΡΕΠΟΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  Ε΄ ΟΜΙΛΟΥ

Α/Α
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
ΝΙΚΕΣ
ΙΣΟΠΑΛ.
ΗΤΤΕΣ
1
ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ/Μ. ΑΛΕ
5
13
12-2
4
1
0
2
Δ.Σ. ΕΔΕΣΣΑΣ
6
8
6-10
2
2
2
3
Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ
4
5
8-9
1
2
1
4
Δ.Σ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΡΑΜ
4
4
5-7
1
1
2
5
Δ.Σ. ΡΟΔΟΥ
3
0
0-3
0
0
3
6

ΤΡΙΤΟΣ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΤΕΤΑΡΤΟ
ΣΥΝΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΩΝ
ΤΕΡΜΑΤΑ ΜΕ 1Ο , 2Ο ΚΑΙ 4ΟΛΑΡΙΣΑ
0
4
1
4
5
8-9

Σ.Σ.:  1)  Όπου α.α. = άνευ αγώνος
2) Η ομάδα του Δ.Σ. ΔΡΑΜΑΣ/ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ δεν προσήλθε να αγωνιστεί στον εκτός έδρας αγώνα με την ομάδα του ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ/ΜΕΓΑ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, κι αφού συντάχθηκε φύλο αγώνα ο αγώνας κατακυρώθηκε με σκορ 2-0 στην ομάδα του ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ/ΜΕΓΑ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

      Στον πέμπτο όμιλο, που επίσης έχει μείνει σημαντικά πίσω όσον αφορά το αγωνιστικό του πρόγραμμα, και στον οποίο υπάρχουν κάποιες αλλαγές παιχνιδιών προκειμένου να εξυπηρετηθεί η νησιώτικη ομάδα της ΡΟΔΟΥ, το Σαββατοκύριακο αυτό είχαμε τον αγώνα ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ/ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΕΔΕΣΣΑΣ 5-1, με την οποία νίκη η ομάδα της Θεσσαλονίκης, ρεαλιστικά, είναι και με τα δύο πόδια στην τελική φάση της Χαλκίδας.
      Η ομάδα του ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ/ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ήταν  από το ξεκίνημα αναμφισβήτητα το φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης, την οποία θεωρούμε ότι θα την κατακτήσει και μάλιστα σχετικά εύκολα, παρά την «γκέλα» της από την σκληροτράχηλη ομάδα της ΕΔΕΣΣΑΣ εκτός έδρας (0-0) και το γεγονός ότι νίκησε την ΡΟΔΟ με σκορ μόνο 1-0 στην έδρα της. Μάλιστα πήρε ξεκούραστα και τρεις βαθμούς αφού στον εντός έδρας της αγώνα με την ομάδα της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΡΑΜΑΣ οι αντίπαλοι δεν κατέβηκαν να αγωνιστούν.  Η δε προχθεσινή  νίκη της απλοποίησε ακόμη περισσότερο την κατάσταση, όσον αφορά την πρώτη θέση, στον όμιλο αυτό.
      Μάχη θα γίνει για τις υπόλοιπες θέσεις του ομίλου αφού πιστεύουμε ότι για τη δεύτερη θέση θα παλέψουν: α) Η ΕΔΕΣΣΑ, που αυτή τη στιγμή φαίνεται να έχει ένα προβάδισμα αλλά στα αρνητικά της είναι η εντός έδρας ήττα από την ομάδα της ΛΑΡΙΣΑΣ με σκορ 2-4. Όμως, παρά το αποτέλεσμα αυτό, δεν φάνηκε να την παίρνει η «κάτω βόλτα» αφού, στον αμέσως επόμενο αγώνα, κατάφερε να κερδίσει  την ομάδα της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΡΑΜΑΣ (2-1). Η δε ήττα της από την ομάδα του ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ/ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ παρά το εύρος του σκορ κρίνεται ως φυσιολογική και φυσικά εντός προγράμματος.
 β) Η ΛΑΡΙΣΑ, η οποία αν συνέλθει και θυμίσει έστω και λίγο την παλιά πανίσχυρη ομάδα μπορεί να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση, δεδομένου μάλιστα ότι έδειξε σημάδια ανάκαμψης αφού κατάφερε να κερδίσει εκτός έδρας την ΕΔΕΣΣΑ πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ, σε μια ομάδα που τα δύο τελευταία χρόνια έχει αποδείξει ότι δεν δέχεται εύκολα γκολ. Το πρόγραμμά της είναι ευνοϊκό αφού έχει στην έδρα της τρία παιχνίδια (ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟ/ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ, ΔΡΑΜΑ/ΚΟΜΟΤΗΝΗ και ΡΟΔΟ) και μόλις ένα εκτός έδρας (ΡΟΔΟ).
γ) Αλλά και η ΡΟΔΟΣ που μπορεί να έχει αυτή τη στιγμή μηδέν βαθμούς, όμως έχει παίξει μόλις τρεις αγώνες, κι όλους μακριά από τη Ρόδο και το αξιοπερίεργο είναι πως τους έχασε όλους με το ίδιο σκορ (0-1), γεγονός που δείχνει ότι είναι αξιόμαχη ομάδα. Αν καταφέρει κι εκμεταλλευτεί την έδρα της, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια (πέρσι είχε 3 νίκες σε 4 παιχνίδια στη Ρόδο), μπορεί να μπει στη μάχη για την κατάκτηση της προνομιούχου δεύτερης θέσης παρόλο που αυτή τη στιγμή φαντάζει κάπως μακρινό.
      Η ομάδα της ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ/ΔΡΑΜΑΣ, που πέρσι κατάφερε να φτάσει μέχρι τους ημιτελικούς του θεσμού, δεν φαίνεται, μέχρι στιγμής, ικανή να πάρει την πρόκριση για την τελική φάση της Χαλκίδας.  Δείχνει και μια δυσκολία στις εκτός έδρας μετακινήσεις κι έτσι αφού δεν πήγε να αγωνιστεί στον εκτός έδρας αγώνα με την ομάδα του ΑΡΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ/ΜΕΓΑ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, συντάχθηκε φύλο αγώνα κι η Οργανωτική Επιτροπή κατακύρωσε τον αγώνα στην γηπεδούχο ομάδα με σκορ 2-0. Και το πρόγραμμά της φαίνεται δύσκολο αφού έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τις ομάδες της ΡΟΔΟΥ και της ΛΑΡΙΣΑΣ.
      Αν και είναι παρακινδυνευμένο να γίνει πρόβλεψη για την τρίτη ομάδα του ομίλου αυτού πιστεύω ότι όποια κι αν είναι δύσκολα θα διεκδικήσει την θέση του καλύτερου τρίτου όλων των ομίλων.

     


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ

ΣΤ΄  ΟΜΙΛΟΣ 


1η   ΑΓΩΝ.
6η    ΑΓΩΝ.CONTRA LEGEM ΑΘΗΝΩΝ – ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
0-0
1-2
Δ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ – Δ.Σ. ΠΑΤΡΩΝ
3-1
0-3
Δ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ – ΡΕΠΟ

2η   ΑΓΩΝ.
7η   ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΠΑΤΡΩΝ - CONTRA LEGEM ΑΘΗΝΩΝ
4-1
4-0
Δ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ – Δ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ
3-0
1-2
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – ΡΕΠΟ

3η    ΑΓΩΝ.
8η   ΑΓΩΝ.CONTRA LEGEM ΑΘΗΝΩΝΔ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ
1-1

Δ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ – ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
3-4

Δ.Σ. ΠΑΤΡΩΝ – ΡΕΠΟ

4η    ΑΓΩΝ.
9η    ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ – CONTRA LEGEM ΑΘΗΝΩΝ
4-1

ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ – Δ.Σ. ΠΑΤΡΩΝ
2-2

Δ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ – ΡΕΠΟ

5η    ΑΓΩΝ.
10η   ΑΓΩΝ.Δ.Σ. ΠΑΤΡΩΝ – Δ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ


Δ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ – ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
1-0

CONTRA LEGEM ΑΘΗΝΩΝ – ΡΕΠΟΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤ΄ ΟΜΙΛΟΥ

Α/Α
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
ΤΕΡΜΑΤΑ
ΝΙΚΕΣ
ΙΣΟΠΑΛ.
ΗΤΤΕΣ
1
Δ.Σ. ΠΑΤΡΩΝ
5
10
14-6
3
1
1
2
Δ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ
6
10
9-7
3
1
2
3
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
5
8
8-7
2
2
1
4
Δ.Σ. ΧΑΝΙΩΝ
4
6
9-9
2
0
2
5
CONTRA LEGEM ΑΘΗΝΩΝ
6
2
4-15
0
2
4
6

ΤΡΙΤΟΣ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΤΕΤΑΡΤΟ
ΣΥΝΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ ΒΑΘΜΩΝ
ΤΕΡΜΑΤΑ ΜΕ 1Ο , 2Ο ΚΑΙ 4ΟΙΣΟΚΡΑΤΗΣ
1
0
3
3
4
6-6

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΤΟ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ

      Στον έκτο όμιλο, για την έβδομη αγωνιστική, η ομάδα των ΠΑΤΡΩΝ πέτυχε το Σάββατο (16.4.2016) σημαντική νίκη εκτός έδρας, που την έφερε στην πρώτη θέση του ομίλου, επί της ομάδας CONTRA LEGEM ΑΘΗΝΩΝ με σκορ 4-0, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, σ’ έναν επεισοδιακό, όπως μάθαμε, αγώνα η ομάδα των ΧΑΝΙΩΝ νίκησε την ομάδα των ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ με σκορ 2-1.
      Η ομάδα των ΠΑΤΡΩΝ, πραγματοποιώντας φέτος πολύ καλή πορεία, απέκτησε προβάδισμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον όμιλό της, αφού έχει να αντιμετωπίσει εντός έδρας, σ’ έναν σημαντικό αγώνα που ενδεχομένως να κρίνει και την πρώτη θέση, την ομάδα του ΙΣΟΚΡΑΤΗ ΑΘΗΝΩΝ, ενώ εκκρεμεί ακόμα ο αγώνας της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου με την ομάδα των ΧΑΝΙΩΝ στην Πάτρα, με τα οποία θα πρέπει να  αγωνιστεί και στα ΧΑΝΙΑ. Σημαντικό το γεγονός ότι σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΑ υπερτερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια (ήττα με σκορ 1-3 εκτός, νίκη με σκορ 3-0 εντός).
      Η δεύτερη θέση του ομίλου, κατά την άποψή μου και εκτός απροόπτου, θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική στον αγώνα ανάμεσα στις ομάδες ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ – ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ.  Μέχρι τότε, οι ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΠΕΙΡΑΙΑ που έχουν προβάδισμα δύο βαθμών (10 έναντι 8 του ΙΣΟΚΡΑΤΗ) αλλά κι έναν αγώνα περισσότερο, έχουν να αντιμετωπίσουν  εντός έδρας την ομάδα της CONTRA LEGEM που, όμως, στον πρώτο γύρο τους είχαν κάνει τη ζημιά (ισοπαλία με σκορ 1-1) αλλά στα τελευταία παιχνίδια παρουσιάζεται αποδυναμωμένη. Η ομάδα του ΙΣΟΚΡΑΤΗ έχει να αγωνιστεί με τα ΧΑΝΙΑ εντός έδρας και με την ΠΑΤΡΑ εκτός έδρας. Αν κάνει έστω και μία νίκη στα δύο αυτά παιχνίδια θα έχει το πάνω χέρι αφού και μία ισοπαλία στον τελευταίο αγώνα με τους ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΑ θα της είναι αρκετή για να πάρει το ένα από τα δύο εισιτήρια του ομίλου για την τελική φάση. Φυσικά με δύο νίκες το τελευταίο παιχνίδι θα της είναι αδιάφορο ενώ με δύο ήττες μάλλον θα πρέπει να αποχαιρετήσει τη Χαλκίδα. 
      Η ομάδα των ΧΑΝΙΩΝ δεν έχει χάσει βέβαια τις ελπίδες της για τη δεύτερη θέση όμως, λόγω του δύσκολου προγράμματος που έχει, πιστεύω ότι δεν θα καταφέρει να «σκαρφαλώσει» στην δεύτερη προνομιούχο ή έστω και στην τρίτη θέση, αφού έχει να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τις ομάδες των ΠΑΤΡΩΝ (που χρειάζεται τη νίκη για να κατακτήσει την πρώτη θέση) και του ΙΣΟΚΡΑΤΗ (που χρειάζεται τη νίκη για να έχει πλεονέκτημα στη μάχη για τη δεύτερη θέση)  και την αδιάφορη ομάδα της CONTRA LEGEM, ενώ στην έδρα της έχει να αντιμετωπίσει την πρωτοπόρο ομάδα των ΠΑΤΡΩΝ. Δύσκολα πράγματα, όμως η επόμενη αγωνιστική στην οποία αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον ΙΣΟΚΡΑΤΗ θα καθορίσει οριστικά και τους αγωνιστικούς της στόχους.  
      Τέλος, η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα της CONTRA LEGEM ΑΘΗΝΩΝ αν και δεν είχε άσχημο ξεκίνημα, έχοντας τις τρεις πρώτες αγωνιστικές δύο ισοπαλίες με τις ομάδες που διεκδικούν την πρόκριση (0-0 με ΙΣΟΚΡΑΤΗ, 1-1 με ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΕΙΡΑΙΑ), στη συνέχεια αποδυναμώθηκαν λόγω τραυματισμών και αποχώρησης παικτών κι έτσι κάθε προσπάθεια για κάτι καλύτερο από την τελευταία θέση δεν φαίνεται ότι μπορεί να αποδώσει καρπούς. 
      Η τρίτη ομάδα και του ομίλου αυτού θα είναι μία από εκείνες που θα διεκδικήσουν την θέση του καλύτερου τρίτου όλων των ομίλων.

        

ΕΙΔΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Α/Α
ΤΡΙΤΟΙ
ΣΥΝΟΛΟ
ΑΓΩΝΩΝ
ΣΥΝΟΛΟ
 ΒΑΘΜΩΝ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ
ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΤΕΤΑΡΤΟ
ΤΕΡΜΑΤΑ ΜΕ 1Ο , 2Ο ΚΑΙ 4Ο
1
Δ.Σ. ΒΟΛΟΥ
3
6
3
0
3
7-6
2
ΔΡΑΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
4
5
1
1
3
4-4
3
Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ
4
5
0
4
1
8-9
4
ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ ΑΘΗΝΩΝ
3
4
1
0
3
6-6
5
Δ.Σ. ΞΑΝΘΗΣ
3
3
0
0
3
3-6
6
ΝΟΜΟΣ ΑΘΗΝΩΝ
4
1
0
0
1
4-17
ΟΙ ΔΕΚΑΕΞΙ (16) ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΦΑΣΗΣ
Α/Α
ΟΜΑΔΕΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ
1
Δ.Σ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ
*********
ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ
2

Α
ΠΡΩΤΟΣ Α ΟΜΙΛΟΥ
3

Α
ΔΕΥΤΕΡΟΣ Α ΟΜΙΛΟΥ
4
ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ  ΑΘΗΝΩΝ
Β
ΠΡΩΤΟΣ Β ΟΜΙΛΟΥ
5

Β
ΔΕΥΤΕΡΟΣ Β ΟΜΙΛΟΥ
6

Γ
ΠΡΩΤΟΣ Γ ΟΜΙΛΟΥ
7

Γ
ΔΕΥΤΕΡΟΣ Γ ΟΜΙΛΟΥ
8

Δ
ΠΡΩΤΟΣ Δ ΟΜΙΛΟΥ
9

Δ
ΔΕΥΤΕΡΟΣ Δ ΟΜΙΛΟΥ
10

Ε
ΠΡΩΤΟΣ Ε ΟΜΙΛΟΥ
11

Ε
ΔΕΥΤΕΡΟΣ Ε ΟΜΙΛΟΥ
12

ΣΤ
ΠΡΩΤΟΣ ΣΤ ΟΜΙΛΟΥ
13

ΣΤ
ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤ ΟΜΙΛΟΥ
14


ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟΣ
15


WILD  CARD
16


WILD CARD


Δεν υπάρχουν σχόλια: