Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Από Mour...


Τη μετατροπή των 40.000 συμβασιούχων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε μονίμους υπαλλήλους του δημοσίου θα περιλαμβάνει διάταξη που θα περιληφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση το οποίο πρόκειται σύντομα να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή από τον αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη, σύμφωνα με δημοσίευμα του newpost.gr 27/10/2015.
Πρόκειται για συμβασιούχους αορίστου χρόνου που υπηρετούν σήμερα στο στενό δημόσιο τομέα, σε ΟΤΑ και ΝΠΠΔ θα αποκτήσουν έως το τέλος του χρόνου την ΙΔΙΟΤΗΤΑ του μονίμου υπαλλήλου.
Σύμφωνα, πάντα, με το δημοσίευμα του newpost.gr, η ένταξη των 40.000 συμβασιούχων ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ (ΙΔΑΧ) ως τακτικό προσωπικό στο δημόσιο είχε συμπεριληφθεί σε ανάλογη διάταξη, πριν από μήνες, σε σχέδιο νόμου του πρώην Υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου. Ωστόσο την τελευταία στιγμή απαλείφθηκε κατά την ψήφιση του σχεδίου νόμου, και αυτό γιατί τότε κρίθηκε ότι δεν είχαν επιλυθεί θέματα που τους αφορούσαν όπως ο υπολογισμός του εφάπαξ το οποίο θα λάβουν μετά την αποχώρησή τους, ως μόνιμοι υπάλληλοι, από το δημόσιο.
Η εργασιακή αυτή μετατροπή δεν προκαλεί, σύμφωνα με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος, τονίζει το δημοσίευμα του newpost.gr. Από την μετατροπή των συμβασιούχων αορίστου χρόνου σε μονίμους υπαλλήλους θα εξαιρεθεί το επιστημονικό προσωπικό των ανεξαρτήτων αρχών, οι δικηγόροι με έμμισθη εντολή και όσοι υπηρετούν σε ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ.
Οι χαλκιδαίοι όμως είχαν άλλη άποψη επί της Μονιμοποίησης γνωρίζοντας τα τερτίπια του μνημονίου !!!!!!! τους Μονιμοποίησαν ενωρίτερα με δική τους απόφαση για να μην περιμένουν και καρδιοχτυπούν οι άνθρωποι, γιατί όπως γνωρίζουμε τα μέτρα του νέου μνημονίου ζητούν 30.000 χιλιάδες απολύσεις Υπαλλήλων, όλες οι απολύσεις θα αρχίσουν από τους ΙΔΑΧ οι δε Χαλκιδαίοι έσπευσαν να προστατέψουν την υπαλληλική σχέση των ΙΔΑΧ εκδίδοντας απόφαση μονιμοποίησης πριν αποφασίσει το κοινοβούλιο.
Πληροφοριακά:
1) Οι ΙΔΑΧ έχουν ασφαλιστικό φορέα ΙΚΑ και όχι ΤΑΔΚΥ που κατέχουν οι μόνιμοι υπάλληλοι.
2)Οι ΙΔΑΧ κατέχουν Θέσεις Προσωποπαγείς και όχι θέσεις μονίμου προσωπικού, με την έξοδο από την υπηρεσία οι θέσεις καταργούνται.
3) Και όπως λέει και η λαϊκή παροιμία, Άλλο μόνιμος και άλλο ΙΔΑΧ . Δηλαδή άλλο τι μου κάνεις και άλλο τι μου γίνεσαι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΥΓ. κύριε Κατρούγκαλε & κ. Κουρουμπλή θα πρέπει να ρίξετε μια ματιά δίπλα στην Χαλκίδα για να ενημερωθείτε καλύτερα, τα νομικά σας δεν πρέπει να ειναι καλά

Δεν υπάρχουν σχόλια: