Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ



Με την ευκαιρία της κλήρωσης της τελικής φάσης του 29ου Π.Π.Π.Δ.Σ., η οποία μας έφερε αντιμέτωπους με τις γνώριμες σ’ εμάς ομάδες των ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ  και του ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΑΘΗΝΩΝ, ας θυμηθούμε την προϊστορία της ομάδας μας με τους αντιπάλους μας.
Η ανασκόπηση είναι μία προσφορά του ROIDO, τον οποίο και ευχαριστούμε!!!



4Ο Π.Π.Π.Δ.Σ. – ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Δ.Σ. ΡΟΔΟΥ - 1988
      Στην πρώτη συμμετοχή της σε Π.Π.Π.Δ.Σ. η ομάδα μας βρέθηκε αντιμέτωπη με τα Ιωάννινα, στον ίδιο όμιλο στην προκριματική φάση. Στον πρώτο αγώνα στο Αγρίνιο, τον Μάρτιο 1988, που έγινε στο βοηθητικό του Ε.Α.Κ. (ξερό) τα Ιωάννινα νίκησαν με σκορ 1-2. Το γκολ για την ομάδα μας πέτυχε ο Νίκος Τηλιγάδας, ενώ ο Τζωρτζόπουλος δεν σκόραρε γιατί έπαιζε τερματοφύλακας.
      Στη ρεβάνς που έγινα στα Ιωάννινα, στο Νησί, η ομάδα μας υπέστη συντριβή χάνοντας με σκορ 0-5.










6ο  Π.Π.Π.Δ.Σ. – ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Δ.Σ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ - 1990
      Στη διοργάνωση αυτή βρεθήκαμε αντίπαλοι, στην προκριματική φάση στον ίδιο όμιλο, και με τους δύο προσεχείς αντιπάλους μας, αλλά και με τις Κέρκυρα και Άρτα.
      Πρώτος αγώνας στο ΕΑΚ Αγρινίου (χόρτο) με τα Ιωάννινα και νέα ήττα με το ίδιο σκορ (1-2). Το γκολ για την ομάδα μας πέτυχε ο Σπύρος Κουτσογιάννης.
      Την τρίτη αγωνιστική, πάλι στο ΕΑΚ Αγρινίου (χόρτο), αντιμετωπίσαμε τον Δημοσθένη, με τον οποίο ήλθαμε ισόπαλοι 2-2, με δύο γκολ που πέτυχε ο Τζωρτζόπουλος. Ήταν ένα αποτέλεσμα που θεωρήθηκε έκπληξη γιατί ο Δημοσθένης του Θάνου Αδαμόπουλου τότε ήταν από τα μεγαθήρια του θεσμού.
      Στους εκτός έδρας αγώνες, μη έχοντας ελπίδες να προκριθούμε, δεν κατεβήκαμε να αγωνιστούμε.






7ο  Π.Π.Π.Δ.Σ. – ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Δ.Σ. ΠΕΙΡΑΙΑ - 1991
      Πάλι βρεθήκαμε αντίπαλοι, στην προκριματική φάση στον ίδιο όμιλο, με την ομάδα των Ιωαννίνων.
      Πρώτος αγώνας στο ΕΑΚ Αγρινίου (χόρτο) και νέα ήττα με σκορ 1-3. Το γκολ για την ομάδα μας πέτυχε ο Σπύρος Κοτρότσος.
      Στη ρεβάνς των Ιωαννίνων δεν πήγαμε να αγωνιστούμε.


















9ο   Π.Π.Π.Δ.Σ. – ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Δ.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ - 1993
      Κληρωθήκαμε στην προκριματική φάση στον ίδιο όμιλο, με τους Δημοσθένη, και Ιωάννινα, όπως και τους Φοίβο Αθηνών και Χαλκίδα. 
      Η ομάδα έπαιξε μόνο δύο παιχνίδια στο Αγρίνιο (με Φοίβο και Χαλκίδα) και σταμάτησε να αγωνίζεται όχι μόνο στα υπόλοιπα παιχνίδια του ομίλου αλλά και στα Π.Π.Π.Δ.Σ. μέχρι το έτος 1998 που επανήλθε.






















15ο   Π.Π.Π.Δ.Σ. – ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Δ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ - 1999
      Κληρωθήκαμε στην προκριματική φάση στον ίδιο όμιλο, με τα Ιωάννινα. Στον πρώτο αγώνα στο Βελισσάριο Ιωαννίνων ήρθαμε ισόπαλοι 1-1 με γκολ του Νώντα Κίτσου και χάρη στην εκπληκτική εμφάνιση του Γιώργου Πετρίδη που έκανε καταπληκτικές επεμβάσεις ενώ οι αντίπαλοι είχαν και 2 ή 3 δοκάρια.
      Στη ρεβάνς στη Ματαράγκα Μακρυνείας ήρθαμε πάλι ισόπαλοι, αυτή τη φορά χωρίς σκορ (0-0), παίζοντας συντηρητικά γιατί θέλαμε τον ένα βαθμό. Πριν τον αγώνα ζητήσαμε από τους συναδέλφους των Ιωαννίνων να «έρθει» ο αγώνας ισόπαλος αλλά μας δήλωσαν ότι αυτοί θα παίξουν για την ιστορία της ομάδας τους. Μάλιστα ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του παιχνιδιού στο 84΄ δεχόμενος τις έντονες διαμαρτυρίες των ποδοσφαιριστών της ομάδας των Ιωαννίνων. Το αποτέλεσμα αυτό μας επέτρεψε να περάσουμε στην ημιτελική φάση, σαν οι καλύτεροι τρίτοι των ομίλων, κι αφού στη συνέχεια αποκλείσαμε την Λάρισα βρεθήκαμε στα τελικά, στην Κοζάνη.   
      Εκεί κληρωθήκαμε στον ίδιο όμιλο με τα Ιωάννινα που αντιμετωπίσαμε την δεύτερη αγωνιστική. Στο 3΄ βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με 0-1, μετά από πέναλτυ στο οποίο υπέπεσε ο Τζωρτζόπουλος. Στο 6΄ νέο κερδισμένο πέναλτυ για τα Ιωάννινα, με δράστη πάλι τον Τζωρτζόπουλο, αλλά ο Πετρίδης το απέκρουσε και μας κράτησε στο παιχνίδι. Στη συνέχεια κερδισμένο πέναλτυ για την ομάδας και ο Θεόδωρος Γκάτσης ισοφάρισε. Τελικά πήραμε τη νίκη με 2-1, με γκολ του Κώστα Ασημάκη, σ’ ένα πολύ δυνατό παιχνίδι.








16ο   Π.Π.Π.Δ.Σ. – ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Δ.Σ. ΑΘΗΝΩΝ - 2000
        Βρεθήκαμε στον ίδιο όμιλο και με τους δύο αντιπάλους μας στην τελική φάση, στην Αθήνα. Προερχόμενοι από καλή εμφάνιση και ισόπαλο αποτέλεσμα στον πρώτο αγώνα με τη Λάρισα (1-1), τη δεύτερη αγωνιστική αντιμετωπίσαμε τον Δημοσθένη απ’ τον οποίο ηττηθήκαμε με σκορ 0-3  μετά από μια απογοητευτική εμφάνιση αλλά έχοντας πολλές ελλείψεις ποδοσφαιριστών.
       Στον τελευταίο και αδιάφορο αγώνα  του ομίλου νικήσαμε τα Ιωάννινα  με σκορ 1-0 χάρη σε γκολ του Κώστα Ασημάκη σε παιχνίδι που κράτησε μόνο 60΄ λόγω της αφόρητης ζέστης (40 β.) στη Γλυφάδα όπου παίξαμε.




17ο   Π.Π.Π.Δ.Σ. – ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Δ.Σ. ΠΑΤΡΩΝ - 2001
        Βρεθήκαμε σον ίδιο όμιλο στην προκριματική φάση με τα Ιωάννινα. Στον πρώτο αγώνα στη Ματαράγκα νικήσαμε με σκορ 3-2 (ποιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα) με γκολ που πέτυχαν οι Δημήτρης Γκάτσης, Κώστας Ασημάκης και Βασίλης Τσώνης.
      Στη ρεβάνς που έγινε στη Μπάφρα Ιωαννίνων εμείς όντας αδιάφοροι αφού ανεξαρτήτως αποτελέσματος ήμασταν πρώτοι στον όμιλο ενώ τα Ιωάννινα δεν έπρεπε να χάσουν για να εξασφαλίσουν τη δεύτερη θέση μπροστά από τον Πύργο. Τελικά προτιμήσαμε να περάσει η ομάδα των Ιωαννίνων, λόγω των προπηλακισμών  και της προκλητικής διαιτησίας που είχαμε αντιμετωπίσει στον Πύργο, και σ’ ένα «φιλικό» παιχνίδι τους «δώσαμε» την ισοπαλία (όσοι αγωνίστηκαν σ’ εκείνο τον αγώνα ξέρουν, πλην του γκολκήπερ Μπουσμπουρέλη που τα έπιανε όλα και παραλίγο να αποκρούσει και το πέναλτυ – χορηγία του Τζωρτζόπουλου προκειμένου να λήξει το παιχνίδι ισόπαλο). Μάλιστα μετά την ισοφάριση στο 50΄  το παιχνίδι έληξε αφού έβρεχε καταρρακτωδώς.
      Στην τελική φάση, στην Πάτρα, αντιμετωπίσαμε τον Δημοσθένη στον τελευταίο αγώνα του ομίλου, όπου σ’ ένα αδιάφορο και για τις δύο ομάδες παιχνίδι χάσαμε με σκορ  1-3, με γκολ που πέτυχε ο Σπύρος Κοτρότσος για την ομάδα μας, ένα αποτέλεσμα που ήταν μαγική εικόνα αφού σε όλο τον αγώνα ήμασταν πολύ καλύτεροι από τον Δημοσθένη.








19ο   Π.Π.Π.Δ.Σ. – ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Δ.Σ. ΚΟΜΟΤΗΝΗ - 2003
        Βρεθήκαμε για μία ακόμη φορά στον ίδιο όμιλο για την προκριματική φάση με τα Ιωάννινα. Στον πρώτο αγώνα, σ’ έναν αγώνα που έγινε με αντίξοες καιρικές συνθήκες λόγω του πολύ δυνατού αέρα,  ήρθαμε ισόπαλοι στα Ιωάννινα με γκολ που πέτυχε ο Γιάννης Γιάκος
      Στη ρεβάνς στο βοηθητικό του ΕΑΚ, μετά από μία κακή εμφάνιση χάσαμε με σκορ 0-1, που δεν ήταν μεγαλύτερο χάρη σε 2-3 εκπληκτικές επεμβάσεις του Γιώργου Πετρίδη.






23ο   Π.Π.Π.Δ.Σ. – ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Δ.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - 2007
        Αυτή τη φορά βρεθήκαμε στον ίδιο όμιλο για την προκριματική φάση με τον Δημοσθένη, στον οποίο αγωνίζονταν τότε ο Κώστας Παρετσόγλου. Σ’ έναν εφιαλτικό για μας αγώνα που έγινε στο Χαλάνδρι ηττηθήκαμε με σκορ 2-6, με τον Παρετσόγλου να πετυχαίνει 2-3 γκολ. Τα γκολ για την ομάδα μας πέτυχαν οι Μάκης Διαμαντής και Δημήτρης Κολύδας, ο οποίος έχασε και πέναλτυ.  Μετά τον αγώνα αυτόν, που ήταν στα πλαίσια της 3ης αγωνιστικής του ομίλου η ομάδα μας, μη έχοντας πλέον στόχους, σταμάτησε να αγωνίζεται.










28ο   Π.Π.Π.Δ.Σ. – ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ: Δ.Σ. ΑΘΗΝΩΝ - 2012
Κληρωθήκαμε στον ίδιο όμιλο για την προκριματική φάση με τον Δημοσθένη, αλλά λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος για το παιχνίδι από την ομάδα μας δεν πήγαμε να αγωνιστούμε και συμφωνήσαμε με τους αντιπάλους να συμπληρωθεί φύλλο αγώνα που να φαίνεται ότι χάσαμε με σκορ 0-3.


Δεν υπάρχουν σχόλια: